четвер, 10 лютого 2022 р.

Головна сторінка

11.02.2022р. в ЗДО в середній групі "Казочка" відбувся колективний перегляд інтегрованого заняття на тему: Зима - чарівниця у гості спішиться. Вихователь Лупач Х.В. використовуючи інтерактивні технології розширила знання дітей про зиму та зимові явища.















10.02.2022 р в ЗДО у середній групі "Казочка" вихователь Міштак І. О. провела колективний перегляд інтегрованого заняття на тему: "Зимові явища у природі". Вихованці мали можливість в різних формах роботи поповнити, вдосконалити та закріпити знання про зиму та її характерні особливості.





 09.02.2022 р в ЗДО продовжується зимовий "Тиждень безпеки". В усіх групах садочку проводиться робота на тему: "Дитина і побут" тож увагу дошкільнят звернено на підтему: " Обережно - небезпечні предмети". Так в молодшій групі "Веселка" за допомогою різних методів вихованці продовжують ознайомлюватися із небезпечними предметами та як з ними діяти.



08.02.2022 р в ЗДО проходить другий день зимового "Тижня безпеки" на тему "Дитина серед людей". Так вихованці середньої групи "Казочка" подорожували у місто Небезпек де зустрічалися з різноманітними ситуаціями які можуть відбуватися в житті.



 07.02.2022 р в ЗДО була проведена нарада при директору. На нараді проведено аналіз роботи ЗДО за минулий тиждень та заплановано роботу на тиждень.

З 7.02. по 11.02. 2022 в ЗДО проходить зимовий "Тиждень безпеки", де дошкільнята усіх груп навчаються безпеки життєдіяльності. Так сьогодні в старшій групі "Капітошка" діти удосконалюють вміння поведінки у природі взимку.


     
В середній групі "Казочка" вихованці не тільки спостерігають за змінами в природі, ростом кімнатних рослин а ще й привчаються доглядати за рослинами які ростуть в куточку природи.


02.02.2022 р у нашому дитячому ЗДО освітній процес не стоїть на місці. Так у середній групі "Соняшник" було проведено заняття з розділу "Ознайомлення з соціумом" на тему: " Професії залізничного транспорту". У цікавій ігровій формі вихователь Партика О. Р. ознайомила дітей з різноманітними професіями. Дошкільнята закріпили свої знання у сюжетно-рольовій грі.



01.02.2022 року відбулася нарада при директору ЗДО на якій було розглянуто питання про план методичної роботи на лютий, інформацію щодо питань які розглядалися на колегії відділу освіти, культури, молоді та спорту Великобірківської селищної ради та намічено ряд заходів для практичного психолога ЗДО, старшої медичної сестри, завгоспа та колективу ЗДО.



31.01.2022 р у старшій групі "Капітошка" було проведено спортивну розвагу "У здоровому тілі, здоровий дух". Гра командами, велика кількість атрибутів та естафетний дух допомогли дошкільнятам краще засвоїти різні види вправ та вболівати за свої команди. Цікаво, змістовно, вишукано, нетрадиційно було проведено розвагу.








Сьогодні 21.01.2022 р дошкільнята ЗДО смт. В. Бірки взяли участь у заходах присвячених
Дню соборності України.
Україно, для нас ти єдина
В День соборності кажем тобі
Усім дружби бажаємо щиро
Та злагоди й миру на нашій землі.




В нашому садочку продовжується вивчення формування природничо-екологічної компетентності дітей. Сьогодні було проведено перегляд заняття в молодшій групі "Веселка" на тему: " Мандрівка до осіннього лісу".




11.11.2021 року у середню групу "Казочка" завітала Осінь на святкове дійство: " Пані Осінь".



05. 11.2021 р в ЗДО смт. В. Бірки у молодшій групі "Веселка" відбулося осіннє свято "Як звірі осінь шукали".



04.11.2021 р у ЗДО смт. В. Бірки проведено територіальне методоб'єднання педпрацівників ЗДО Великобірківської селищної ради на тему: "Реалізація інновацій через партнерську взаємодію музичних працівників та педагогів ЗДО з родинами вихованців".





26.10.2021 р в середній групі "Соняшник" відбулося "Свято козацтва". На перегляд виховного заходу була запрошенена спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Івасечко Наталія Мирославівна.
Ми роду козацького діти
І сонце шле нам свій привіт
Ми роду козацького діти
Землі української цвіт.









23.10. 2021 р в ЗДО смт. В. Бірки з педпрацівниками проведено теоретично-практичний семінар "Трудове виховання в дошкільному віці - як основа формування особистості".
Розглянуто питання:
  • трудове виховання дошкільників за творами В. Сухомлинського;
  • методи трудового виховання;
  • види дитячої праці;
  • форми організації праці дітей в умовах ЗДО та сім'ї;
  • вимоги до умов праці дошкільників.
А також обговорено покращення якості роботи з трудового виховання дошкільників.










21 жовтня 2021 р на базі закладу дошкільної освіти "Дитячий ясла-садок смт. В. Бірки" Великобірківської селищної ради відбувся "Методичний міст" на тему: " Наступність у діяльності здобувачів освіти закладу дошкільної освіти та початкової школи", який організувала голова територіального методичного об'єднання Великобірківської селищної ради вчитель-методист вищої категорії, спеціаліст (сертифікований вчитель 2019 р) Романюк Наталія Зіновіївна. Було опрацьовано програми:
  • програму розвитку дитини дошкільного віку "Українське дошкілля";
  • програму для старшого дошкільного віку "Впевнений старт"
  • "Типову освітню програму початкової освіти" за ред.
    Р. Шияна:
  • ЕОІР "Розумники"
та дидактичні матеріали для роботи з дошкільнятами старшого віку.








21 жовтня 2021 р у старшій групі "Дзвіночок" відбувся відкритий перегляд заняття - розваги "Скарби бабусиної скрині", на якому дошкільнята поглибили свої знання з народознавства.
На відкритий перегляд була запрошена спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Івасечко Наталія Мирославівна.








20 жовтня 2021 р в ЗДО смт. В. Бірки практичним психологом Онуфрієвою Іриною Василівною було проведено заняття з елементами тренінгу на тему: "Збереження та зміцнення психологічного здоров'я педагога. Профілактика стресу".
На занятті- тренінгу взяла участь спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Івасечко Наталя Мирославівна.
Даний тренінг розроблений спеціально для педагогічних працівників. Він допоміг зберегти психічне здоров'я педагогам та підвищити їх самооцінку.









Літо продовжує приносити радісні свята дошкільнятам. Сьогодні в старшій групі "Дзвіночок" відбулося випускне свято "Прощавай, садок дитячий".
Наш садочок залишаєм
Наш казковий, добрий дім
І садочку ми бажаєм
Хай живе добро у нім.





1 червня - День захисту дітей.
Початок Літа! Ми малі
Утричі Літу вдячнішими будем!
В цей літній день по всій Землі
День захисту дітей святкують люди









В нашому дитячому садочку відбулася літературно-музична композиція "Серце матері" яку підготували дошкільнята групи "Капітошка".
Хай на всі покоління
Серце вірністю зве
Хай в травневім цвітінні
Рідна мати живе






Під час показового "Дня безпеки дитини" в ЗДО  з керіниками ЗДО Великобірківської ОТГ та гостями було проведено теоретичний тренінг з цивільного захисту на тему: "Роль керівника ЗДО у формуванні в колективі знань з ЦЗ та дотримання відповідних інструкцій".


14.05.2021 р у нашому дошкільному закладі відбувся показовий "День безпеки дитини". 
Дошкільнята старшої групи "Веселка" для керівників ЗДО  Великобірківської ОТГ підготували інсценівку заняття " Вогник хай творить лиш тільки добро"










Саме у травні теплий весняний вітер приносить до нас Свято Матері, яку уособлює у собі три найдорожчі образи: Матері Божої, Матері -  України і рідної неньки.
Мати рідна! Хай святиться твоє ім'я!
Україно! Я - краплинка  маленька твоя
Хай скроні не срібнить печаль і журба
І многими будуть щасливі літа!
в групі раннього віку "Ромашка" проведене тематичне свято "Мила матуся"



А в групі молодшого дошкільного віку "Соняшник" підготували літературно-музичну композицію "Нам життя мати дала"





Чимало свят дарує весна
Як в рідний дім повернення з дороги
Та є найбільш хвилюючим для нас 
Величне свято День пам'яті, примирення і Перемоги
Згадаєм чоловіка, товариша, брата
Дружину, сестру чи посивілу матір
Усіх, хто кував перемогу й загинув
За тебе, за мене, за всю Батьківщину.

Великдень - чи не найбільше свято року, що прославляє воскресіння Сина Божого, як торжество добра над злом. І з цієї нагоди по-особливому святкує це свято і колектив ЗДО та його вихованці: виставками композицій до Великодніх свят та проведенням в старшій групі "Дзвіночок" святкового тематичного свята "Великдень зустрічаємо, традиції вивчаємо"
Світле свято завітає
До нашого краю - 
То Христове воскресіння
Рід людський збирає
Кошик гарний приготуєм
З паскою і писанками
Усіх щиро ми вітаєм
З Великодними святами
Христос Воскрес!












Сьогодні  35-ті роковини пам'яті Чорнобиля. 
Був вибух, і земля горіла
І у вогні там помирали люди
Ми хочемо, щоб це не повторилось
Аварій щоб не було, аварій щоб не було
Проходять роки після аварій на ЧАЕС, але біль не вчухає, тому що право кожної людини жити, мати мир і спокій, можливість бачити живими  і здоровими своїх близьких, це наша історія, дань пам'яті героїзму нашого народу,  тих хто рятував життя інших віддаючи своє. Потрібно відкривати дітям і цю сторінку минулого щоб ніколи більше не допустити такої катастрофи.








Директор ЗДО Луків Ольга Іванівна та вихователь-методист Росовська Галина Орестівна взяли участь у онлайн-семінарі на тему: "Реалізація парціальної прогами "Духовно-моральне виховання дітей дошкільного віку на засадах християнських цінностей"

Щовесни коли тануть сніги
І на рясті просяє веселка
Повні сил і живої снаги 
Ми вшановуєм пам'ять Шевченка.
 Протягом березня в ЗДО проходять "Шевченківські дні" під час яких педагоги закладу ознайомлюють дошкільнят з творчістю Т. Шевченка, яка в майбутньому стане для них віконечком у безмежний цікавий світ його творів.
Виставка методичних посібників присвячена творчості Т. Г. Шевченка у методичному кабінеті ЗДО.
Ознайомлення з портретом Т. Г. Шевченка у групі раннього віку "Ромашка"
"Шевченко і Україна" - розгляд експозицій народознавчого осередка у другій молодшій групі "Казочка"
Ознайомлення із творчістю Шевченка дошкільнят у народознавчому осередку у молодшій групі "Соняшник"

Проведення тематичного заняття "Невмирущий Кобзар" у середній групі "Капітошка"

Створення осередку "Т. Г. Шевченко - поет, художник, патріот" в старшій групі "Дзвіночок"
Осередок народознавства присвячений творчості Т. Г. Шевченка у старшій групі "Веселка"
Весна вже походжає 
Природу оживає
І в селищі побувала
Всім оновлення дарувала







Оновленням зустрічає весну природа. Радіє і колектив ЗДО. Тому у кожній групі в осередку природи появився "Город на вікні".
група "Соняшник"



група "Казочка"

група "Ромашка"

група "Дзвіночок"


група "Капітошка"




група "Веселка"



"Щаслива лапа" є у нас
Була бездомною весь час
Знайшли господаря ми їй
Тепер є дім, щасливий всі.
Наш ЗДО взяв участь у III Всеукраїнському занятті доброти  про гуманне та відповідальне ставлення до тварин ( присвячене Всесвітньому дню котів - 1 березня). "Заняття доброти проводяться кожен день, адже педагоги ЗДО виховують майбутнє, яке буде гуманно ставитися не тільки до тварин, але й до всього живого на Землі. Тож, сьогодні, у Всесвітній день дикої природи ділимося добротою та небайдужістю.




   
Сьогодні 150 років від дня народження поетичної квітки України Лесі Українки. Дошкільний заклад долучився до святкування. В методичному кабінеті ЗДО організовано виставку методичних посібників та публікацій по творчості Лесі Українки: "Криниця Лесиної поезії". А у старшій групі "Дзвіночок" вихователь Балабан Г. В. та музичний керівник Яхненко О. Є. провели тематичне заняття-розвагу"Уклін тобі, Лесю". Віримо, що добірні зерна, які щедро сиплять вихователі нашого закладу, впадуть у благодатний грунт дитячої пам'яті. І житиме у віках пам'ять про Лесю Українку, а наші вихованці від нашого закладу понесуть у широкі світи овіяні славні розповіді про горду і нескорену Лесю Українку.






Фінальним акордом закінчилися новорічні свята у нашому садочку.  Літературно-музичну композицію "Різдво Христове" підготували педпрацівники та діти старшої групи "Веселка"                      Ніч Різдвяна світла, чиста
Небо в зорянім намисті
Щастя й радості багато
Нам несе Різдвяне свято!
І щоразу воно нове, свято свят - 
Різдво Христове!









Ось  так гарно колядували
Танцювали і співали
Та закінчується старий рік
Скоро Новий ступить на поріг!
У нічний, казковий час
Рік Новий прийде до нас
Принесе свої вітання
І найкращі побажання
І дитині, і родині
І матусі - Україні!

Новий рік! Новий рік!
Це мов добрий чарівник
Сяє на святковий зал
В нас сьогодні - маскарад!

Новорічний маскарад відбувся в старшій групі "Дзвіночок". 
Герої із різноманітних казок завітали до дошкільнят.
А дошкільнята збудували казковий палац.
А від зірочок 
 були такі побажання:
Гарного вам святкування
Щоб гриміли хлопавки
Щоб підковки цокали
Щоб вогні світилися
Діти веселилися.








Поспішає зима поспішає 
Підганяє мороз холоди
Скоро, скоро з далекого краю
Рік Новий завітає сюди.

На ялинку завітаєм
Новий рік ми зустрічаєм 

Ось як зустріли Новий рік вихованці молодшої групи "Казочка"



Провели новорічне свято і вихованці групи "Капітошка".
Незабаром Новий рік
Переступить свіх поріг
Хай до всіх він завітає
З тим, що серце забажає.







Знову свято у дитсадочку
Новий рік вже настіпає
Діти раді у таночку
І ялинка сяє.
незвичайне свято відбулося у групі раннього віку "Ромашка". "Чарівний телефончик" покликав на свято до малят Зайчика Лисичку, Котика, сірого Вовчика, бурого Ведмедя, курочку Рябу, Сніговичка.



В цей веселий зимовий час,
Миколай крокує до нас.

Святий Отче Миколай,
Наш садок не обминув
дарував ти нам потіху 
І торбину повну сміху
І здоров'я для родини
Добру долю для країни

Завітав Миколай до чемних дітей групи "Веселка"






Не забув Святий Миколай і дошкільнят  групи "Дзвіночок"







Очікували подаруночоки від Святого Миколая і діти групи "Капітошка"






Завітав Святий Миколай із подарунками до дітей групи "Соняшник"





Дуже зраділи діти групи "Казочка" подаруночкам від Святого Миколая


Завітав і Миколай до найменших вихованців групи "Ромашка"
















Зима прийшла весела
У міста і села
Завітала в дитсадок
До грайливих діточок
Завітала казкою
Білосніжною  ласкою
Обнімає всіх діток
Що приходять у садок





Здоров'я основа усього на світі
Здоровими бути бажають усі - дорослі і діти
04 листопада в групі старшого віку "Веселка" відбулася тематична розвага "Здоровим будь, про віруси забуть".
За допомогою віршів, інсценізацій, пісень, танців дошкільнята групи розширили свої знання про з протиепідемічних заходів у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.





Вересень спішить у гості
бо веде з собою осінь.
І везуть вони у візку
Ось компанію яку:
Черевань гарбуз сидить
Про щось з перцем гомонить
І пузаті капустинки
Наче бабці у хустинках
Жовті диня і квасоля
І картопля просто з поля
І веселі три морквинки
В купі суконь цибулинки
І червоний бурячок
Щоб варити борщичок.
В інклюзивній групі "Дзвіночок" було проведено святкове дійство "Гарбузова родина".







27 вересня Всеукраїнський День дошкілля. З нагоди професійного свята Тернопільська райдержадміністрація,  Тернопільська районна рада нагородила  грамотою директора ЗДО Луків Ольгу Іванівну а відділ освіти Тернопільської райдержадміністрації нагородив грамотами  педагогів ЗДО .
Із днем дошкільника прийміть вітання щирі
Усі, хто дітям присвятив життя
Хто учить їх у злагоді та мирі
Шукати власний шлях у майбуття.
Нехай же Ваша щоденна праця буде завжди оточена повагою. Нехай множаться Ваші успіхи, добірним зерном колоситься освітянська нива.

День знань – день особливий, яскравий.

Адже попереду – навчальний рік.

Можливо, вдасться він жарким,

Але лише наполегливих слава чекає!

Бажаємо мужності, терпіння,

Відкриттів дивних і перемог.

І нехай прекрасні миті

На багато років залишать слід!

Старша група "Веселка"


Середня група "Капітошка"
Старша група "Дзвіночок"

Група раннього віку "Ромашка"

Молодша група "Казочка"

Молодша група "Соняшник"

Тепле літечко прощається з усіма урочистим святом - днем народження нашої країни.
Бо кожен із нас пам'ятає, що є 
Місце у світі для нього своє.
Для всіх нас, без сумніву, це - Україна
Ми свято її відзначаємо нині.
В такий день зазвичай дарують подарунки. Дошкільнята ЗДО також підготували дарунки у вигляді тематичних занять, розваг, літературно-музичної композиції. Так вихованці середньої групи "Капітошка" провели тематичне заняття на тему: "А у нас на Україні".


Вихованці старшої групи "Дзвіночок" підготували літературно-музичну композицію: "Тобі, найкраща Батьківщино, вітання щире наше лине"...





А дошкільнята старшої групи "Веселка" підготували розвагу: "Моя вишнева Україна" 



Щасливі зростають вкраїнці малі
На рідній барвистій, чарівній землі.
Літо, літечко прийшло
дітям радість принесло
короновірус не лякає
і дитсадок на діток теж чекає.

Дошкільнята що прийшли
друзів тут своїх знайшли
гарно разом розважатись
літу, сонцю усміхатись.

Тут казки усім читають
і в пісочку ігри грають
дуже любить дитсадок
зустрічати всіх діток.










































21.02.2020р. Музичний керівник Шрамко Н.М. на базі середньої групи "Веселка" показала відкрите заняття за участю батьків вихованців на тему: "казочки живуть на світі"




















18.12.2019року до дошкільнят ЗДО завітав Святий Миколай. Вихованці закладу зустріли його святковою літературно - музичною композицією "По Вкраїні з краю в край іде Святий Миклай!




























14.11.2019 року на базі Великобірківського ЗДО відбулося районне методоб'єднання музичних керівників ЗДО, НВК та ЗОШ I ст. дитсадків на тему: "Педагогіка партнерства у сучасному закладі дошкільної освіти. Роль родини у музичному вихованні дітей. Для учасників райметодоб'єднання було проведено музичний фестиваль "Сузір'я талантів" де взяли активну участь батьки та вихованці старшої групи "Кульбабка".











8.11.2019 р у середній групі "Веселка" відбулася літературно-музична композиція "Барви золотої осені"
Нині в нас осіннє свято
Це чудовий світлий день
Будем осінь зустрічати
І співать дзвінких пісень








24.10.2019 р у старшій групі "Казочка" відбулося свято добра.









Знову осінь - чарівниця.
Різнобарвна і весела
У міста іде та села
Прикрашає ліс та гай
І увесь наш рідний край.
Завітала осінь -  чарівниця і у молодшу групу "Дзіночок" з осінньою казкою "Кошик яблук"









18.10.2019 р у молодшій групі "Капітошка" відбулося свято меду.











Селище моє, для мене ти єдине
Криниця чиста з саду вигляда.
Хатина біла сонях біля тину
Така є моя батьківська земля.
Під таким девізом 08.10.2019 року у старшій групі "Кульбабка" відбулося літературно-музична композиція "Моє селище - частинка України"








Початок літа насичений виховними заходами. 5.05.2019 р у групі "Калинка" відбувся випускний бал"Прощавай наш садок".







А 12.06.2019 р у групі "Кульбабка" теж відбувся випускний бал "Кличе дзвоник нас до школи"















14 березня 2019року на базі Виликобірківського ЗДО було проведено районний практикум з елементами тренінгу "Сучасні технології для партнерської взаємодії з батьківською громадськістю". Педагоги та батьки мали можливість, переглянути усний навчально - методичний журнал на тему: "Виховуємо серцем".












11 березня в ЗДО було проведено літературно музичну композицію на тему: "Іду я до Тараса". 
Щороку в березні до нас
Значний приходить день.
Це ж народився наш Тарас
Творець палких пісень.















Зимовий цикл свят в ЗДО розпочався загально-садіковським святом "Ой хто хто Миколая любить" в якому взяли участь усі вихованці закладу. Діти отримали чудові подарунки і привітання від Святого Миколая  та о. Івана.










21.11.2018 року під керівництвом практичного психолога ЗДО  Онуфрієвої Ірини Василівни проведено семінар-практикум для вихователів на тему: "Арт-терапія як засіб подолання стану. Мандали - як спосіб саморегуляції та вирішення багатьох внутрішніх проблем". Учасники семінару ознайомилися з одним із методів арт-терапії - мандалотерапією. У роботі семінару були використані різноманітні форми роботи для формування дружніх відносин та комфортного психологічного клімату у колективі за допомогою мистецтва.












Сьогодні в інструментарії освітнього процесу ЗДО багато нестандартних форм методичної роботи з педагогами.  В тім, актуальними залишаються й традиційні, які забезпечують безперервний процес удосконалення професійної компетентності кожного керівника в цілісній системі організаторської роботи і результативність яких підтверджена практикою. Тому на базі ЗДО відбулося райметодобєднання керівників ЗДО району на тему: " Педрада як форма реалізації системного підходу до управління ЗДО та пошук оптимальних шляхів підвищення педмайстерності педагогів та піднесення навчально - виховної роботи з дошкільниками на рівень вимог сьогодення." Керівники ЗДО району мали можливість побачити нетрадиційну форму проведення педрад - "педрада- круглий стіл" де була розкрита тема: "Організація навчально-виховного процесу в ЗДО у контексті сучасних вимог з комунікативно-мовленнєвого розвитку дошкільників через інтеграцію різних видів діяльності". Учасники райметодобєднання побачили такі форми роботи як: міні-лекція, презентацію, майстер-клас. Заключним словом виступила методист відділу освіти Біднюк Л. Д.











Щоб з Великоднем прийшло 
Щастя в вашу хату
Щоб у вас завжди було
У родині свято
Із таким святковим настроєм у старшій групі "Веселка" було проведено святкове дійство "Великодня казочка", щоб відродити обряди і звичаї, які були у наших предків.
Христос Воскрес! - усе радіє
Обняла радість світ увесь
"Христос Воскрес!" - лунають дзвони 
І спів "Воістинно Воскрес!"












Свято Шевченка

Щовесни, коли тануть сніги,
і на рясті просяє веселка.
Повні сил і живої снаги,
ми вшановуєм пам'ять Шевченка.
У кожного народу є свій геній - найвидатніший талант. Для нас, українців, ним є Т. Г. Шевченко. Людина. Художник. Поет, який прославив нашу мову солов'їну своїми віршами. А вихованці старшої групи "Дзвідочок" прославили Т. Шевченка виховним заходом "Уклін тобі, Тарасе".










Немає коментарів:

Дописати коментар